Aspen partner van NL Greenlabel

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Brandstofleverancier Aspen, bekend van hun schone alkylaatbenzine, maakt sinds januari deel uit van het brede netwerk van NL Greenlabel. Op 15 januari werd tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg de partnerovereenkomst getekend.

Lodewijk Hoekstra, medeoprichter van NL Greenlabel, is verheugd over het partnerschap: “Met Aspen hebben we weer een partner aan ons netwerk mogen toevoegen die actief werkt aan een duurzame toekomst. Er zijn positieve ontwikkelingen op het gebied van accugereedschap binnen de groene sector en dat juichen we van harte toe. Echter werken veel hoveniers en groenvoorzieners  nog met machines op basis van tweetaktmotoren. Het is een utopie om te denken dat deze machines niet meer worden ingezet, maar deze gereedschappen kunnen wel zo duurzaam mogelijk worden ingezet door gebruik van een ander type brandstof. Aspen heeft onlangs een dieselbrandstof uit herwinbare grondstoffen op de markt gebracht en dat tekent hun innovatiekracht en vooruitstrevende houding. Dáárom passen ze bij NL Greenlabel!” 

Aspen en alkylaatbenzine

Aspen introduceerde alkylaatbenzine meer dan dertig jaar geleden. Van begin af aan voelen ze zich geroepen om de schoonst mogelijke brandstoffen voor mens, machine en milieu te leveren. En als marktleider neemt Aspen graag het initiatief om de duurzaamheid van de alkylaatbenzinesector te vergroten. Daarom investeert het bedrijf in nieuwe technologieën die het mogelijk maken om duurzame brandstoffen voor machines te produceren. Het gaat hierbij om synthetisch geproduceerde brandstoffen op basis van herwinbare grondstoffen. Binnen niet al te lange tijd zal naast de diesel ook de alkylaatbenzine fossielvrij zijn.