Baneninhetgroen: ‘Er is altijd een weg naar het groen’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Baneninhetgroen is sinds 2013 een belangrijke speler in de markt als intermediair tussen groen talent en werkgevers in de groenvoorziening, de hoveniersbranche en de loonwerksector. Komend jaar wordt de vijfde vestiging geopend. Meer weten? Bezoek dan stand 230 op de Groene Sector Vakbeurs!

Friso van den Boogaard: “Wij begrijpen welke uitdagingen het werken in de groensector met zich meebrengt.”

“Voor de invulling van de groene vacatures kiezen wij bewust voor een landelijke aanpak”, vertelt Friso van den Boogaard namens Baneninhetgroen. “We verzorgen voor talloze groenbedrijven door heel Nederland de werving en selectie voor specifieke functies binnen de groensector. Dat gaat van leerling-hoveniers voor de particuliere sector tot aan krachten die de hele dag langs snelwegen en spoorwegen in de weer zijn met een bosmaaier. We vullen zowel tijdelijke als vaste functies in. Uiteindelijk stroomt zeker de helft van de krachten die wij leveren door naar een vast dienstverband.”

Baneninhetgroen: nuchter bedrijf

Baneninhetgroen heeft op dit moment vier vestigingen: in Hendrik-Ido-Ambacht (regio Rotterdam), Waardenburg (regio Betuwe), Reeuwijk (regio het Groene Hart) en Huizen (regio het Gooi). In 2020 komt daar nog een nieuwe vestiging bij, in de regio Arnhem-Nijmegen. “We zijn in acht jaar tijd van één naar vijf vestigingen gegroeid. Onze kracht? Dat is in eerste instantie onze sterke naam. Veel bedrijven komen bij ons terecht door de goede vindbaarheid op Google. Maar vervolgens herkennen ze zich echt in ons: wij begrijpen welke uitdagingen het werken in de groensector met zich meebrengt. We zijn een no-nonsensebedrijf met een jong en nuchter team.”

Zijinstromers

De organisatie merkt dat het aantal zijinstromers in de groene sector de laatste tijd toeneemt. “Baneninhetgroen speelt in op deze marktontwikkeling”, legt Van den Boogaard uit. “Ook wanneer mensen nog geen professionele ervaring hebben in het groen of de hoveniersbranche, kunnen zij via Baneninhetgroen aan de slag. Wij bieden hen de mogelijkheid om in te stromen en al werkend het groene vak te leren. Daarvoor kunnen mensen verschillende trajecten volgen via ons, waardoor er altijd een weg naar het groen is.”

Divers karakter

De Groene Sector Vakbeurs is voor Baneninhetgroen een belangrijke vakbeurs. “We spreken er niet alleen veel van onze bestaande klanten, maar doen er ook veel nieuwe contacten op: van zzp’er tot de eigenaar van een groot groenbedrijf. De beurs trekt een gemêleerd gezelschap aan: van hoveniers tot leveranciers van machines, maar ook ondernemers die bijvoorbeeld een kwekerij runnen. Niet voor niets staan we in 2020 voor het vijfde jaar op rij op De Groene Sector Vakbeurs.”

De Groene Sector Vakbeurs

Kom tijdens de Groene Sector Vakbeurs naar stand 230 en maak kennis met Baneninhetgroen. Doe meteen een gooi naar het dartboard en maak kans op een mooie prijs!