Buiter Beton en Terras & Trends: ‘Wij verkopen emotie’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Wat in 1979 begon als een handel in betonmaterialen en B-keusbestrating is inmiddels uitgegroeid tot een totaalaanbieder. Groenprofessionals kunnen bij de drie vestigingen van Buiter Beton terecht voor alle tuinmaterialen, behalve groen, om een droomtuin te creëren: van hout tot kitten, van dakfolies tot bestratingsproducten. Buiter Beton is samen met het merk Terras & Trends vertegenwoordigd op de Groene Sector Vakbeurs.

Naast de naam ‘Buiter Beton’ voert de onderneming inmiddels sinds 2013 het merk ‘Terras & Trends’, ook wel bekend van het tv-programma Eigen Huis & Tuin. Directeur Pieter Dragt: “Onze catalogus telt meer dan vijfhonderd pagina’s; we bieden ruim 6.500 producten die toepasbaar zijn in de tuin. Waar we in het verleden zeiden: ‘We verkopen stenen’, zeggen we nu: ‘We verkopen emotie’. Dat zie je ook aan de website van Terras & Trends. Daar zetten we tuinsferen neer waar mensen een gevoel bij krijgen, met bijvoorbeeld bijzondere bestrating en een luxe overkapping.”

De grote kracht van de landelijk opererende onderneming is het onestopshoppingconcept. “Door het brede assortiment vindt de groenprofessional nagenoeg alles bij ons. De levering van alle materialen, of dat nu lijmen en kitten, hout of tegels zijn, gebeurt bij ons in één keer. De klant doet bij ons een bestelling en alles wordt overzichtelijk en gelijktijdig afgeleverd: dat scheelt de groenprofessional veel tijd.”

buiter beton pieter dragt

Pieter Dragt: “We zetten tuinsferen neer waar mensen een gevoel bij krijgen.”

Buiter Beton: nieuwste trends op de beurs

Buiter Beton is met het merk Terras & Trends op De Groene Sector Vakbeurs vertegenwoordigd met een stand. Voor Dragt betekent de beurs vooral een mooie gelegenheid om alle relaties te spreken. “De beurs is voor ons echt een netwerkplatform. In het verleden maakten we echte sfeertuinen op de beurs, maar deze zijn nu uitgebreid te bewonderen in onze drie vestigingen. waarom kiezen we er nu voor om op de beurs vooral te focussen op de trends en presenteren we ons nieuwe productprogramma.” Wat die trends dan zijn? “In ieder geval duurzaamheid in de tuin en het gebruik van kleur”, zegt Dragt.

Warm gevoel

Met ruim veertig medewerkers zijn de lijnen bij de onderneming kort. “We zijn een 100 procent familiebedrijf. Het zit in het DNA van ons bedrijf om no-nonsense te werken, tegelijk zijn wij ook erg van het warme gevoel. Dat moeten we blijven waarborgen. Vaak zie je dat een bedrijf dat groter groeit, die waarden verliest. Bij ons is iedereen, van klein tot groot, welkom.”

De Groene Sector Vakbeurs

Buiter Beton is samen met het merk Terras & Trends te vinden op De Groene Sector Vakbeurs op standnummer 137. De drie vestigingen bezoeken? Dat kan bij: Buiter Beton Balkbrug, Koster Tuinmaterialen Naarden en Steen- en Tegelhandel De Vries Hengelo.