De Groene Sector Vakbeurs: een must voor iedere hovenier

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Wil een hovenier bijblijven in zijn vak, dan mag hij De Groene Sector Vakbeurs niet missen. Op 14, 15 en 16 januari kan niet alleen een schat aan kennis en inspiratie worden opgedaan, maar zijn ook de laatste innovaties te zien en kan er worden genetwerkt met andere professionals uit de branche.

De Groene Sector Vakbeurs omvat maar liefst zeven compleet gevulde beurshallen. Net als tijdens de voorgaande editie, staat beurshal 4 in het teken van Het Groene Inspiratiepark. Mariëlle Schonewille, head of Event: “In deze hal draait echt om het bieden van beleving. Hier worden onder andere de zes genomineerde innovaties voor de twee Innovatie Awards 2020 getoond. Ook worden er diverse demonstraties gegeven. Daarnaast is er onder meer een groen schoolplein, compleet met klimboom, te zien. Deze beurs echt een visitekaartje voor de beurs, maar ook voor de sector!”

De Groene Sector Vakbeurs: zeer gevarieerd

De deelnemerslijst voor de aankomende beurs is zeer gevarieerd; nagenoeg ieder aspect van de branche is vertegenwoordigd op de beursvloer. Zo staan er bedrijven die zich bezighouden met afwatering, bestrating & bodemverharding of gewasbescherming, maar ook organisaties die inzetten op kennis, opleiding en advies binnen de groenbranche. Schonewille: “Wat een beursbezoek écht toevoegt? Groenprofessionals leggen nieuwe contacten en leren meer over het vak. Tegelijk kun je op een beurs producten ‘live’ beleven. Je voelt hoe stevig en zwaar ze zijn en ziet precies hoe ze werken. Zo krijg je letterlijk en figuurlijk een beter beeld bij een product. Of het nu gaat om bamboevlonderplanken of de nieuwste zitmaaiers.”

Tijdens de beurs is er uiteraard ook volop aandacht voor de trends in de branche. Een thema dat vorige zomer volop in de belangstelling stond en ook in 2020 nog zeer actueel is, betreft de bestrijding van de eikenprocessierups. “Veel hoveniers en andere groenprofessionals krijgen ook komende zomer te maken met de plaag”, vertelt Schonewille. “We kiezen ervoor om op de beurs ontwikkelingen en trends onder de aandacht te brengen die een groot deel van onze bezoekers zullen herkennen als een probleem of uitdaging. Tijdens de beurs kunnen bezoekers deelnemen aan interessante kennissessies. In een later stadium maken we via onze site bekend welke thema’s daarin centraal staan.”

Handig: EasyGo

Tijdens een dagje beurs is er zoveel te zien, dat het een kunst is om al deze nieuw verworven informatie te onthouden. Natuurlijk kan de beursbezoeker allerlei foldermateriaal verzamelen, maar erg praktisch is dat vaak niet. Daarom ontwikkelde de organisatie van De Groene Sector Vakbeurs een technisch snufje onder de naam ‘EasyGo’. “Dankzij onze smartbadgetechnologie kunnen bezoekers heel simpel interessante stands scannen met hun bezoekersbadge.” Alle informatie van deze stands worden na het bezoek automatisch naar de bezoeker gemaild. Zo voorkom je dat bezoekers voor hen relevante gegevens, zoals een visitekaartje, kwijtraken. Het is ook heel handig op momenten dat het heel druk is bij een stand, en een standhouder je niet persoonlijk te woord kan staan.”

De Innovatie Award

Vorig jaar werd tijdens De Groene Sector Vakbeurs voor het eerst De Innovatie Award uitgereikt: de titel ging toen naar de elektrisch aangedreven LMTrac 286 werktuigdrager met brandstofcel van Jean Heybroek. “Dit jaar doen we het iets anders en worden er twee awards uitgereikt: één in de categorie Tuin & Park en Groeninrichting, de ander in de categorie Tuin & Park Mechanisatie. Via onze site kunnen deelnemers hun innovatie aanmelden. Uiteindelijk worden er per segment drie genomineerden gekozen. De branchebrede jury bestaat uit onder andere een hovenier, een vertegenwoordiger van branchevereniging VHG en iemand vanuit NLGreenlabel. Zij zullen zich buigen over de inzendingen en op de eerste beursdag – 14 januari om 14.00 uur – in hal 4 de winnaars bekendmaken.”

Daphne Doemges

Plan je bezoek

De Groene Sector Vakbeurs vindt plaats op 14, 15 en 16 januari 2020 van 13:00 tot 21:00 uur in Evenementenhal Hardenberg. Naast zeven geheel gevulde beurshallen zijn er twee grote foodcourts waar je terechtkunt voor een hapje en drankje. Op de vernieuwde beurssite staan alle deelnemers en hun producten vermeld. Kijk vooraf waar je interesse ligt; zo kun je jouw bezoek nog beter voorbereiden!

Bezoekadres:
Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg

Dit artikel is verschenen in Hoveniersvak 4 2019. Niet ontvangen? Klik dan HIER.