"/>

Jonge hoveniers gaan strijd aan tijdens Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Van 13 tot en met 15 februari staat de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2020 op het programma. Vier teams van jonge hoveniers strijden dan om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2020.  

wedstrijd

De kwalificatieronde voor de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2020 vond in januari plaats tijdens de Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg. (Foto’s: VHG)

De teams van het Zone.college in Zwolle, het Zone.college in Almelo, Helicon Opleidingen in Boxtel en Helicon Opleidingen in Nijmegen staan dit jaar in de finale. Tijdens de wedstrijd, die plaatsvindt tijdens de beurs TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch, leggen de deelnemende scholieren in een tijdsbestek van twintig uur een tuin aan van circa 25 m2. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Ze moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie en samenwerken enzovoorts.
Op zaterdag 15 februari maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team gaat deel uitmaken van een Nederlands team van mbo-leerlingen dat in september deelneemt aan de Europese kampioenschappen beroepen, EuroSkills 2020 in het Oostenrijkse Graz.

Over de Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

hoveniersDe Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland Arbeidsmarkt, WorldSkills Netherlands en  andere partijen maken dewedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. Doel van de wedstrijden is om meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.