In-lite: 'Inspiratie en innovatie brengt ons samen’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Al meer dan twintig jaar ontwerpt en produceert in-lite ledbuitenverlichting gebaseerd op een eenvoudig te installeren 12v-laagspanningssysteem. Mensen inspireren en hen laten zien dat verlichting thuishoort in de iedere buitenruimte; dat is de missie van in-lite. Ook dit jaar is het bedrijf met een stand vertegenwoordigd op de Groene Sector Vakbeurs. Hier kunnen bezoekers de nieuwe in-lite-producten ervaren in een speciale avondtuin. Enkele vragen aan businessmanager Marc Houtsma.

Wat betekent De Groene Sector Vakbeurs voor jullie? 

Marc Houtsma: “Deze beurs is het startsein om vooruit te kijken naar het komende tuinseizoen. Het is een ideale gelegenheid om onze collega’s in de branche te laten zien dat we weer veel mooie producten hebben ontwikkeld. We zijn ervan overtuigd dat je als bedrijf moet blijven innoveren. Alleen zo kunnen wij de professionals die met in-lite werken de juiste middelen bieden om tuinen ook ’s avonds bijzonder te maken. De Groene Sector Vakbeurs zien we als dé plek om in contact te komen met hoveniers en de andere groenprofessionals, en om partners te vinden die onze visie op de meerwaarde van buitenverlichting delen.”

In-lite in Het Groene Inspiratiepark

Welke noviteiten presenteren jullie?

“We hebben dit jaar veel nieuwe producten geïntroduceerd, maar de belangrijkste noviteit die binnenkort op de markt verschijnt is toch wel de Smart HUB-150. Deze slimme transformator kan uitsluitend met een smartphoneapp bediend worden en maakt het mogelijk om drie verschillende verlichtingslijnen onafhankelijk van elkaar aan te sturen. Door deze technologie kun je programma’s per zone in de tuin instellen. We zien het als dé volgende stap in verlichting voor de buitenruimte. Dit jaar bestaat onze stand voor 90 procent uit een avondtuin, waarin we ons diverse productaanbod presenteren. Bovendien zijn onze nieuwe producten ook te vinden in ‘Het Groene Inspiratiepark’.”

Waar zijn jullie als bedrijf verder mee bezig?

“We zijn continu bezig met de ontwikkeling van nieuwe armaturen voor allerlei toepassingen. De hovenier en de consument zijn hierin leidend; zij gaan uiteindelijk de verlichting installeren. We zetten ons de komende jaren in op de pijlers connectiviteit, duurzaamheid en kwaliteit. Connectiviteit gaat over verbonden zijn met de verlichting in de buitenruimte. De Smart HUB-150 is hierin een eerste goede stap. De pijler duurzaamheid vullen wij in door onze klanten energieefficiënte opties te bieden en producten te ontwikkelen met een lange levensduur. Kwaliteit spreekt uiteraard voor zich. We blijven producten introduceren die vervaardigd zijn uit de beste materialen, met de beste leds waarvan we 100 procent zeker weten dat ze geschikt zijn voor gebruik in de tuin.”

Welke ontwikkelingen zien jullie in het hoveniersvak?

“We zien dat de hoveniers die met in-lite werken steeds meer geïnteresseerd zijn in producten voor het hogere segment. De consument investeert steeds meer in de tuin als verlengstuk van de woonkamer. Uiteraard met duurzame en onderhoudsvriendelijke producten. Dit betekent dat de kwaliteit van alle aanwezige producten in de tuin omhooggaat.”

Hoe zien jullie over de toekomst van De Groene Sector Vakbeurs?

“Het blijft een grote uitdaging om een bezoek aan de beurs interessant te houden. Maar als je goed kijkt, zijn er genoeg noviteiten in de branche. En de Innovatie Award, gecombineerd met een tour langs alle noviteiten, is een voorbeeld van een geslaagde formule om de bezoekers te blijven inspireren. Wij kijken uit naar meer van dit soort initiatieven om de beurs in de komende jaren nog interessanter voor professionals te maken.”

De Groene Sector Vakbeurs

De avondtuinstand van in-lite tijdens De Groene Sector Vakbeurs is te vinden op standnummer 123.