Infogroen Software: 'App maakt werk makkelijker én leuker’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Een hovenier is het liefst bezig met zijn vak: het aanleggen en onderhouden van groen. Toch horen een goede administratie en het maken van 2D- en 3D-ontwerpen er ook bij. Infogroen Software maakt dergelijke zaken makkelijker voor de hovenier. De nummer één in groene automatisering toont op de Groene Sector Vakbeurs diverse noviteiten.

“We lanceren op de beurs een compleet nieuwe app, Vision mobile, om het leven van de hovenier leuker te maken – zowel binnen als buiten”, vertelt John Willemsen namens Infogroen Software. “Met de app kan de hovenier namelijk ook buiten, op locatie, het digitale projectdossier inzien. Heel handig, want zo heb je alle informatie ter plekke bij de hand. Denk aan tekeningen, gemaakte afspraken met de klant en de projectplanning. Ook is het mogelijk om via de app te checken hoeveel uren er al aan het project zijn gewerkt en of de begroting  nog op schema ligt. Tot slot is het mogelijk om via Vision-Mobile de gemaakte uren in te boeken. Waar je ook bent op dat moment.”

Infogroen toont Helixcad

Tijdens De Groene Sector Vakbeurs toont Infogroen ook haar tekenprogramma Helixcad. Dit is een compleet 2D- en 3D-tuinontwerpprogramma. Willemsen: “Je maakt er tekeningen mee waardoor de klant écht een gevoel bij je ontwerp krijgt.tegelijk zijn in Helixcad de tekeningen gekoppeld aan de backoffice, zodat ook de calculatie en plantlijsten via het programma inzichtelijk zijn. Met Helixcad kun je het ontwerp dus niet alleen makkelijker verkopen aan de klant, je werkt er ook nog eens efficiënter door.”

infogroen groene automatiseringEasy Vision

Infogroen Software heeft speciaal voor de zogeheten ‘fijnhovenier’ een programma ontworpen: Easy Vision. Op De Groene Sector Vakbeurs wordt een update van het programma getoond. “Met ‘fijnhovenier’ bedoelen wij de hoveniersbedrijven tot drie mensen, waar de eigenaar ’s avonds zelf de calculaties doet. Easy Vision is een systeem waar de hovenier geen hoofdpijn van krijgt; het is bewust zo simpel en overzichtelijk mogelijk gehouden en afgestemd op de werkwijze van de fijnhovenier. Het pakket zat al in ons aanbod, maar we hebben het programma onlangs nóg beter passend gemaakt voor deze gebruikersgroep. Dit naar aanleiding van feedback van gebruikers. Zo zijn er nu bijvoorbeeld mooiere offerte lay-outs beschikbaar. We blijven naar onze gebruikers luisteren, om al onze diensten zo goed mogelijk te laten aansluiten bij wat écht nodig is in de branche.”

De Groene Sector Vakbeurs

Infogroen Software is op de beurs te vinden op standnummer 112.