'Nationale Demodag Hoveniers was geslaagd'

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Het was een drukte van belang in Eemnes op woensdag 25 september. Voor het tweede jaar op rij organiseerden graszaadbedrijf Limagrain Advanta en meststoffenleverancier DCM de XL-editie van de Nationale Demodag Hoveniers.

De praktijkdag is ontstaan als de Nationale Gazon Demodag, die al sinds 2010 ieder jaar plaatsvindt. Dit keer was de opzet van de dag groter dan ooit: met maar liefst veertig exposanten en ruim achthonderd bezoekers kan zeker worden gesproken van een geslaagd event.

Nationale Demodag Hoveniers: ‘De levende tuin’

Ook dit jaar stond het thema ‘De levende tuin’ centraal. Dat gaf alle exposanten gelegenheid om aan te sluiten. Binnen was de onderwerpenmarkt met aanbieders van onder meer bomen/plantgoed/hagen, fonteinen en vijverbenodigdheden, biologische plaagbeheersing, tuingereedschappen, gras-, grindplaten en kantafscheidingen, software en opleidingen. Buiten op het 10.000 m2 grote demoterrein waren de toonaangevende merken tuin- en parkmachines, nieuwe methoden voor onkruidbestrijding en beregeningssystemen live in actie te zien. Daarnaast konden de bezoekers hun hart ophalen bij de proefvelden prachtig bloeiende veldbloemen, gazongrassen en toepassingen van meststoffen en bodemverbeteraars.

Terugblik

Organisatoren Limagrain Advanta en DCM kijken tevreden terug op de dag. “Het zien van de bloemenmengsels in de biodiversiteitsetalage is toch heel anders dan de foto’s bekijken in een folder – het voegt beleving toe aan het product”, vertelt Job Steunenberg Advanta) enthousiast. Peter Laan (DCM) vult aan: “Er komen ieder jaar weer veel nieuwe mensen. Dus met het organiseren van deze dag voorzien we zeker in een kennisbehoefte van hoveniers en groenbeheerders.”

Vervolg in 2020

Coördinator René de Munnik van Limagrain Advanta blikt vooruit: ‘Door te kiezen voor een praktijkgerichte setting – met alle ruimte om bijgepraat te worden over de nieuwste ontwikkelingen in tuinaanleg en -onderhoud – biedt de Nationale Demodag Hoveniers meerwaarde voor iedereen die in de groensector werkzaam is. Dit concept krijgt dan ook zeker een vervolg in 2020. Houd de website demodaghoveniers.nl in de gaten.”