VHG lanceert campagne ‘Ik ben groen, jij ook?’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Branchevereniging VHG lanceert de arbeidsmarktcampagne ‘Ik ben groen, jij ook?’. Hiermee wil VHG zij-instromers werven voor de groene branche. Zij kunnen deelnemen aan de VHG Brancheopleiding of de basisopleiding Interieurbeplanting en solliciteren op de tientallen vacatures in de VHG-vacaturebank.

Bron: VHG

Branchevereniging VHG maakt zich zorgen over de instroom in de groene beroepen. Bijna 4 op de 10 ondernemers in de hoveniers- en groenvoorzieningsbranche kampen met een tekort aan arbeidskrachten. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Om deze krapte het hoofd te bieden, onderneemt Branchevereniging VHG gerichte activiteiten. Zo zijn er tal van projecten opgezet om de instroom in het vmbo te bevorderen en de doorstroom naar het groene mbo te stimuleren. Nu is er dus ook de arbeidsmarktcampagne van start gegaan gericht op zij-instromers.

BREED EN AANTREKKELIJK BEELD GROENSECTOR
De campagne heeft tot doel de meerwaarde van groen zichtbaar te maken en een breed en aantrekkelijk beeld te schetsen van de werkzaamheden in de branche. Portretten van vier zij-instromers vormen de basis van de campagne. In korte films vertellen zij over hun drijfveren, hun werkzaamheden en wat de stap naar de groenbranche hen heeft opgeleverd.

SOCIAL MEDIA
De filmpjes worden gepubliceerd op het VHG-Youtube-kanaal en de VHG-Facebook- en LinkedIn-pagina’s. Bovendien verschijnen er diverse advertenties op Youtube, LinkedIn, Facebook en Instagram en wordt er een Google Ad Words-campagne gestart. VHG-leden worden opgeroepen om de campagne te delen via hun eigen social mediakanalen.