Advanta biedt meer biodiversiteit

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Zaaizaadbedrijf Advanta presenteert tijdens De Groene Sector Vakbeurs verschillende biodiversiteitsoplossingen voor de groene ruimte. Ecologisch, onderhoudsarm en met een grote soortenrijkdom.

Aangezien groenbeheerders tuinen en openbaar groen steeds meer duurzaam willen inrichten, biedt Advanta maatwerk in toegesneden graskruiden- en veldbloemenmengsels. Zo is er voor het openbaar groen het nieuwe StayGreen-pakket. Deze mengsels staan garant voor ecologische en onderhoudsarme groenstroken met een grote soorten-rijkdom. Zo zijn er graskruidenmengsels (100 procent inheems) voor jaarrond groenblijvende bermen, voor het aantrekken van vlinders en bijen en voor het op natuurlijke wijze bestrijden van eikenprocessierupsen.

Kleurexplosie

Met keuze uit meer dan vijftig samenstellingen is Advanta de grootste aanbieder van veldbloemenzaden in Nederland. Voor elke grondsoort, toepassing of specifiek milieu is er een passende vegetatie voorhanden. Nieuw is het cadeauassortiment van bijzonder kleurrijke langbloeiers in blik; 50 gram zaad, waarmee een seizoen lang de ene na de andere kleur-explosie in tuinen en plantsoenen in gang wordt gezet. Het is voor ondernemers in de groensector een leuke weggever om het ‘biodiversiteitsdenken’ onder klanten of medewerkers te stimuleren.

Ravot-speelgazon

Ook op het gebied van gazongrassen introduceert Advanta een noviteit: de onderneming introduceert haar Ravot-speelgazon en Recover 2-herstelgazon nu ook in handige 1,5 kg-verpakking (naast de 5 en 15 kg).

Op de beurs

Advanta is aanwezig op de stand van Limagrain Nederland, standnummer 203.