Niet klagen en zeuren, meer genieten!

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

‘Schrijnend tekort aan vakmensen.’ ‘Het hoveniersvak is niet sexy genoeg.’ ‘Jongeren willen geen vieze handen maken.’ Drie opmerkelijk negatieve uitspraken die de landelijke media haalden. Klaag- en zeurderige hansworstentaal.

Joost van DijkAls napraters en beroepszeurders verdienen hansworsten die zulke algemeenheden als ultieme blijk van ondernemerswijsheid verkondigen een zwarte-pieten-taakstraf. Wat een gelul, ga naar buiten! Samen met collega’s werken aan een mooie groene leefomgeving. Dat schept voldoening. Maar pas op, van dit aardse werk kun je zowaar blij en tevreden worden. Niet schrikken, voor je het weet zie je in de spiegel weer een aardig en gezellig mens verschijnen!

Een mens die zegt: “Het gaat goed, de collega’s zijn vakbekwaam en met elkaar werken we er hard aan om onze klanten tevreden te stellen. De orderportefeuille is gevuld, de prijzen behoorlijk, met elkaar verdienen we een gezonde boterham. Ook zoekt ons bedrijf nog een paar fijne collega’s. Dus als je mensen kent die leuk werk zoeken?” Het enthousiasme dat je in deze tekst door laat klinken maakt het verhaal compleet.

Om het gezeur over arbeidstekorten verder de grond in te boren nog een basisles economie: als de vraag groter is dan het aanbod, dan stijgt de prijs! Laat je waardering voor het hoveniersvak doorklinken in winstgevende uurtarieven. Ongeacht jouw vraagprijs, als het om je winst gaat kan er altijd een eurootje per uur bij. Stop met kijken naar wat de buurman-hovenier vraagt, reken je vakbekwaamheid beter door en vraag euro’s per uur extra. Want we lezen nu wel braaf in nieuwsbrieven dat de omzetten van hoveniers stijgen en zij vertrouwen hebben in de toekomst, maar ook dat blijft hansworstentaal zolang de uurtarieven van hoveniers (nog ver) beneden de € 60 blijven.

Inderdaad, meer werkaanbod leidt tot stijgende hoveniersomzetten. Echter, door de druk van groeiend werkaanbod, gecombineerd met het willen voldoen aan alle klantvragen plus angst voor hogere uurtarieven en uit de markt prijzen, blijven de winsten van hoveniers achter bij de stijgende omzetten. Onder ‘druk’ van klanten meer projecten uitvoeren voor dezelfde uurtarieven resulteert veelal eerst in hogere faalkosten en vervolgens in minder winst voor iedere euro extra omzet.

Dus bij iedere volgende klant die belt, mailt of appt, gaat jouw uurtarief met een euro omhoog. Klanten die willen dat je per direct met hun tuin of project aan het werk gaat, betalen een dubbel tarief. Zo wordt het mooie hoveniersvak ook voor vakmatig ingestelde ondernemers financieel gezond werkbaar.

Geniet ervan!