EuroSkills 2018: Brons voor team Tuinaanleg

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Jochem Molenaar en Willem Stougie hebben tijdens het EK voor beroepen EuroSkills 2018 in Boedapest bij het onderdeel Tuinaanleg beiden de bronzen medaille gewonnen.

EuroSkills 2018

Willem Stougie (links) en Jochem Molenaar.

Met 731 punten behaalden Jochem en Willem tijdens deze internationale vakwedstrijd voor mbo’ers een zeer hoge score. Dit hoge puntenaantal leverde ze ieder ook een medaille voor ‘Best of Nation’ op. Aan het onderdeel Tuinaanleg deden elf teams mee. In totaal namen aan EuroSkills 2018, 525 kandidaten uit 32 landen deel.

De gouden medaille voor Tuinaanleg ging naar Noorwegen. Het zilver was voor Denemarken. De score van het Nederlandse team lag slechts drie punten onder dat van Denemarken.

Opdracht Tuinaanleg

De opdracht Tuinaanleg was een daktuin, actueel en afwisselend en passend bij het streven naar meer groen in de stad. De tuin bestond uit onder meer een terras, een schanskorf met bankje, een wadi, een bruggetje en veel fraaie beplanting, die deels naar eigen inzicht mocht worden geplaatst. Jochem en Willem lieten veel vakmanschap zien met als specialiteiten het houtwerk en het waterelement.

Deelname

De deelname van het team Tuinaanleg is mede mogelijk gemaakt door Branchevereniging VHG en Wellantcollege Houten. Jochem Molenaar en Willem Stougie volgen de opleiding bij Wellantcollege in Houten. Jochem (19) komt uit Aarlanderveen. Willem (19) woont in Alphen aan den Rijn. Beiden hebben een eigen bedrijf.