Groenspecialisten via Baneninhetgroen

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Onder het genot van een lunch in de drukste winkelstraat van Tilburg praten Johan den Adel van Baneninhetgroen en Janus van Beurden – eigenaar van hoveniersbedrijf Van Beurden Hoveniers –bij. Het ontstaan, de samenwerking en de toekomstplannen komen aan bod.

Van Beurden Hoveniers is rond 2006 opgestart. “Tijdens het laatste jaar van mijn opleiding ben ik gewoon gestart”, vertelt Van Beurden. “Ik kluste altijd wat bij en toen kwamen er automatisch aanvragen voor regulier werk. Uiteindelijk is het steeds meer gaan rollen.”

Van Beurden vervolgt: “Het werk wat ik nu uitvoer bevat alle aspecten van het hoveniersvak; ik werk voornamelijk voor particulieren. Veel bestaat uit onderhoudswerk, maar ook aanlegwerkzaamheden komen aan bod. Eigenlijk alles wat er maar moet gebeuren rondom een tuin voeren wij uit, ook bouwkundige werken.”Van den Adel vraagt zich af of Van Beurden ook zwembaden aanlegt. “Vijvers wel, maar zwembaden niet; dat is echt specialistisch wer. Wel tuinhuizen, overkappingen, sierbestrating en het metselen van muurtjes”, laat de ondernemer weten. “Het klantcontact is het leukste van mijn werk.”

Makkelijker ondernemen

Al lange tijd schakelt Van Beurden Baneninhetgroen in voor groenspecialisten. “Ik heb in totaal drie medewerkers die allemaal via Baneninhetgroen bij mij aan de slag zijn. Voor mij maakt Baneninhetgroen het ondernemen wat makkelijker en kan ik groeien. Doordat ik medewerkers via Baneninhetgroen heb, heb ik zekerheid van jongens met groenaffiniteit. En het geeft mij een stuk gemak. Het is uurtje-factuurtje en ik hoef er zelf verder niet naar om te kijken. Dat is ideaal aangezien ik zelf weinig tijd heb voor papierwerk.”

Vakbekwame groenspecialisten

De samenwerking met Baneninhetgroen ervaart Van Beurden als zeer prettig. “Het is niet zomaar een uitzendbureau. Ze doen hun best alles te regelen, zijn goed voor de mensen en verzorgen ook scholing voor de groenmedewerkers, waardoor de medewerkers vakbekwaam worden.”

Doorgroeien

De toekomstplannen van hoveniersbedrijf Van Beurden Hoveniers? De ondernemer denkt even na. “Graag zou ik nog wat verder uitbreiden met het bedrijf, maar het moet wel behapbaar blijven. De laatste tijd ben ik fors gegroeid. Vooral op professioneel vlak zou ik willen uitbreiden door de mensen nog verder op te leiden zodat zij nog vakbekwamer worden. Wij zijn onderscheidend in onze service, kennis en kwaliteit. Wij zijn echte specialisten en daar willen we op doorbouwen.”

Wie op zoek is naar groenspecialisten of aan de slag wil als groenspecialist bij een hoveniersbedrijf als Van Beurden Hoveniers, kan contact opnemen via: info@baneninhetgroen.nl / www.baneninhetgroen.nl.