Handboek met tips voor hittebestendige tuin

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Hoe kan een hovenier ervoor zorgen dat de tuin watervriendelijker en hittebestendig wordt? Het nieuwe ‘Handboek voor de watervriendelijke tuin’, uitgegeven door Tuinbranche Nederland, geeft negentien tips met uitgebreide uitleg om de concrete maatregelen uit te voeren.

Door klimaatverandering heeft Nederland te maken met droogte en hitte, maar ook met heftigere regenval. Dat heeft vanzelfsprekend invloed op de tuin. Het nieuwe handboek geeft onder meer informatie over wat makkelijke planten voor een natte, droge of juist zonnige tuin zijn. Ook komt waterpasserende verharding aan bod, en wordt ingegaan op de optie om hoogteverschillen in de tuin te creëren. De tips rondom de mogelijkheden van een groene gevel of het vergroenen van een dak geven nog meer handvatten om de tuin watervriendelijk en hittebestendiger te maken.

Basis voor advies- en informatievoorziening

Het handboek is in principe ontwikkeld voor tuincentra. Een woordvoerder van Tuinbranche Nederland licht toe: “Het doel van het handboek is dat medewerkers van tuincentra een goede basis hebben om de consument van advies en informatie te voorzien voor het watervriendelijk maken van hun tuin. Voor hoveniers kan het ook een hulpmiddel zijn bij het ontwerpen en/of aanpassen van tuinen. Zo kunnen zij ook op ideeën worden gebracht of klanten laten kiezen tussen de verschillende mogelijkheden.”

Infobladen

Het handboek bestaat uit negentien losse infobladen. Deze kunnen klanten van tuincentra mee naar huis nemen, maar ze zijn ook te downloaden via tuinbranche.nl.