Offertes en facturen met EasyVision: snel en simpel

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

EasyVision biedt hoveniers wat ze nodig hebben: een groen softwarepakket waarmee de gebruiker eenvoudig kan calculeren, offreren en factureren. Niets meer en niets minder, zegt Frank Raanhuis, softwareadviseur bij Infogroen Software. “In softwareprogramma’s zit vaak een overkill aan functionaliteiten. Wij streven ernaar de software ‘easy’ te houden.”

EasyVision is ontwikkeld voor en door hoveniers. Het programma telt zes modules: relaties, werkzaamheden, projecten, documenten, digitale facturatie en kenmerken. Het standaard meegeleverde werkzaamhedenbestand bestaat uit honderden werkzaamheden met werkomschrijvingen, specifiek voor de fijnhovenier. Raanhuis: “Met deze gegevens kun je eenvoudig calculaties en offertes maken. Je kunt alles aanpassen aan je eigen werkwijze.”In de module Projecten voegt de hovenier alle werkzaamheden toe die hij gaat uitvoeren voor een specifieke opdracht. Hij heeft direct inzicht in zijn marge, kan afrondingen en opslagen doorvoeren en heeft een prima basis voor offertes, (termijn)facturen en werklijsten, aldus Raanhuis. De softwareadviseur wijst verder op de module Kenmerken, waarmee de tuinaannemer toegang heeft tot een database met 8.000 planten en meer dan 10.000 foto’s. Daaruit kan hij planten selecteren en bekijken op basis van 120.000 kenmerken.

Kadastermodule

Infogroen lanceerde recent ook in het tekenprogramma Helixcad de module Online Kadastrale Gegevens. “Gebruikers hoeven met deze module alleen maar een adres in te geven, waarna Helixcad de benodigde gegevens ophaalt”, legt Raanhuis uit. “De gebruiker ontvangt dan een gedetailleerde kadasterkaart van de percelen met daarop de bebouwing, samen met een luchtfoto en/of een topografische kaart.”

Volgens Raanhuis bestaat er grote belangstelling voor de kadastermodule. “Voor ons een teken dat we een tool hebben ontwikkeld die door de markt wordt gewaardeerd. Het kan lastig en tijdrovend zijn om ter plekke in te meten. Deze module levert puur gemak op.”

Op de beurs

Op De Groene Sector Vakbeurs is Infogroen te vinden op stand 113.