Praktijkopleiding Groen wil mensen terug in het arbeidsproces

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Werklozen enthousiast maken voor het hoveniersvak, ze terug in het werkproces krijgen en meer zelfvertrouwen geven. Dat is in een notendop het doel van de praktijkopleiding Groen, die Stroomopwaarts – de organisatie voor werk en inkomen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam – sinds eind juni aanbiedt.

“Er staan veel mensen langs de kant van de arbeidsmarkt; ze hebben niet de juiste startkwalificatie, maar kunnen soms nog geen mbo-opleiding volgen, bijvoorbeeld door mentale problemen of een fysieke beperking Die mensen kunnen en willen echter vaak wél de handen uit de mouwen steken. Juist deze groep willen we met onze nieuwe praktijkopleiding Groen een kans geven.”

Aan het woord is Eric van der Westerlaken, projectmanager bij Stroomopwaarts. De praktijkopleiding Groen maakt deel uit van het Opleidingshuis dat Stroomopwaarts momenteel ontwikkelt. De praktijkopleiding is de eerste van meerdere leerlijnen die het Opleidingshuis gaat aanbieden: later dit jaar wordt bijvoorbeeld gestart met een leerlijn Schoonmaak en ook in de horeca is interesse voor een dergelijk traject. Waarom Stroomopwaarts van start ging met een leerlijn die zich richt op een loopbaan in de groenbranche? “In deze regio is er een groot tekort aan mensen die in de groenvoorziening willen werken”, vertelt Van der Westerlaken. “Vaak associëren mensen werken in het openbaar groen onterecht met het uitvoeren van een taakstraf. Ondernemers hebben er veel belang bij dat er gemotiveerde mensen instromen op de arbeidsmarkt. Ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen hier een rol in vervullen.” 

De praktijkopleiding Groen van Stroomopwaarts is landelijk erkend; de deelnemers krijgen na afronding een mbo-praktijkverklaring, gebaseerd op het mbo-kwalificatiedossier. Er is gestart met vijf deelnemers, maar uiteindelijk worden iedere drie maanden vijftien mensen opgeleid. “Met de verklaring kunnen de deelnemers in de branche  aan de slag. Er zijn natuurlijk al veel erkende groenopleidingen: daar willen we nadrukkelijk niet mee concurreren. De verklaring gericht op de groenbranche die onze deelnemers behalen, kun je vooral zien als de eerste stap naar het volgen van een mbo-opleiding in het groen”, aldus Van der Westerlaken.

Praktijkopleiding Groen Stroomopwaarts

De aftrap van de praktijkopleiding Groen, in juni. Foto’s: Louis Haagman

Extra capaciteit

Een van de ondernemers die samenwerkt met Stroomopwaarts is hovenier Lourens Ekhart van Ekhart Groen uit Schiedam. “In de groenvoorziening is, zoals bekend, een groot tekort aan mensen. Het initiatief van Stroomopwaarts om werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een praktische vooropleiding te bieden, is daarom zeer nuttig. Voor ons is maatschappelijke betrokkenheid de grootste drijfveer om deze samenwerking aan te gaan. We zijn nog niet in de positie dat we ‘zomaar’ een aantal nieuwe medewerkers aan kunnen nemen. Maar door met Stroomopwaarts samen te werken, kunnen we wel extra capaciteit inhuren voor bepaalde werkzaamheden, zeker in piekmomenten.”

Vakkennis

Omdat veel deelnemers aan de praktijkopleiding Groen nog niet of al een tijdje niet meer hebben meegedraaid in het arbeidsproces, krijgen ze tijdens de drie maanden durende opleiding onder meer les in werknemersvaardigheden. Denk dan bijvoorbeeld aan op tijd komen en leren werken in een team. Daarnaast is groene vakkennis natuurlijk een belangrijk onderdeel. Van der Westerlaken: “Je moet denken aan de absolute basis van het hoveniersvak, zoals: wat is gewenst en ongewenst groen? Hoe werk je met een elektrische heggenschaar en gemotoriseerde machines? Natuurlijk komt kennis van planten uitgebreid aan bod. De vakinhoudelijke kennis die tijdens de leerlijn centraal staat, is in overeenstemming met groenbedrijven in de regio bepaald. Zo willen we ervoor zorgen dat de wensen en verwachtingen van ondernemers matchen met het niveau van de deelnemers.”

Volgens Van der Westerlaken is er bewust voor gekozen om de leerlijn maar drie maanden te laten duren. “Onze ervaring is dat mensen bij langere trajecten vaak hun focus kwijtraken.” Na de ‘spoedcursus’ van drie maanden, die naast een beetje theorie vooral uit praktijklessen bestaat, stromen de deelnemers door naar een van de werk-leerbedrijven waarmee Stroomopwaarts samenwerkt. “Bij deze reguliere groenbedrijven kan iemand dan via een bbl- of bol-traject verder leren. Het doel is dat de nieuwe kracht uiteindelijk een echte meerwaarde heeft voor het bedrijf en de kans op blijvend werk toeneemt; ze komen dan in dienst bij het betreffende groenbedrijf.” Voor hovenier Ekhart zijn werknemersvaardigheden in dat kader net zo belangrijk als vakkennis. “De basis van iedere werknemer bij ons moet bestaan uit het tonen van goede inzet, op tijd komen en leergierig zijn. Wij werken altijd, ook als het buiten nat en koud is. Met de juiste werkkleding aan kun je jezelf prima beschermen tegen minder gunstige weersomstandigheden. We verwachten dan ook doorzettingsvermogen van de mensen die we binnen ons bedrijf opleiden.”

Goede begeleiding

Een ander groenbedrijf dat samenwerkt met Stroomopwaarts is Wallaard Groen uit Noordeloos. “Nadat de kandidaten de leerlijn hebben doorlopen, krijgen ze bij ons een kans”, zegt directeur Rutger de Graaf. “Mijn ervaring is dat veel mensen meer kunnen dan je vooraf denkt. Ze moeten alleen de mogelijkheid krijgen om te leren én om fouten te mogen maken.” Bij Wallaard Groen leren de mensen onder meer machines radiografisch aan te sturen. Waarom De Graaf energie steekt in het verder bekwamen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt? “Zoiets komt uit je hart; ik was zelf dertien jaar lang directeur bij een sociale werkplaats en heb gezien wat het met mensen doet als ze steeds worden afgewezen bij sollicitaties. Toch hebben die jongens en meisjes ook talenten, ook al komen ze veelal niet de eerste sollicitatieronde door. Waarom het bij ons dan wel lukt? Na de eerste basisbeginselen die ze tijdens het Stroomopwaarts-traject leren, doen ze bij ons meer praktijkervaring op. Daarnaast besteden wij veel aandacht aan de mens en wat er in zijn of haar leven speelt. Vaak is sprake van schuldenproblematiek of zijn er problemen binnen het gezin. Mijn ervaring is dat als de thuisbasis goed is, het op het werk ook goed komt. Daarom investeren we in deze mensen, om zo hun zelfredzaamheid te vergroten.”

Daphne Doemges

‘Werken in het groen is heel anders dan ik verwachtte’

De 32-jarige Michael Groen werkte eerst op de inpakafdeling bij Stroomopwaarts. Nu volgt hij de leerlijn Groen. “Werken in het groen is heel anders dan ik had verwacht. Het is veel meer dan alleen maar schoffelen! Wat ik er leuk aan vind, is dat je lekker buiten bezig bent. Eerst zat ik de hele dag binnen, nu heb ik meer vrijheid. Een baan in het groen is veel breder dan mensen denken. Als het met bakken uit de hemel komt, schuilen we wel even in de keet. Maar ook met minder weer kun je nog veel doen, zoals snoeien.”

Dit artikel is verschenen in Hoveniersvak 3 2019. Niet ontvangen? Klik dan HIER.