Tuin van het Jaar 2019: de zes genomineerden

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

De vakjury van de landelijke competitie Tuin van het Jaar (TvhJ) heeft zes tuinen genomineerd voor de wedstrijd van 2019. Ze maken allemaal kans op de titel Tuin van het Jaar 2019. Daarnaast zal een van deze tuinen de publieksprijs winnen. De Facebookwedstrijd start vandaag, donderdag 31 januari 2019. Mensen die stemmen én een foto uploaden van een tuin kunnen twee entreekaarten voor TuinIdee winnen, waar de prijsuitreiking plaatsvindt. Deze prijs is ingesteld om de nominaties onder een breed publiek bekend te maken.

De vakjury heeft de volgende tuinen genomineerd:

  • Geboetseerde bostuin, Bilthoven – Hendriks Hoveniers en Donders! & van der heiden
  • Eclectische, ingetogen villatuin, Valkenswaard – Somers Tuinen
  • Verenigde voortuinen in stijl, Rhenen – de Lingebrug hoveniers, Ochten
  • Relax-terrastuin, Den Haag – Paul Casteleijn Hoveniers en Donders! & van der heiden
  • Weelderige vijvertuin, Nuenen – Fons Linders Tuinmeesters
  • ‘Citycandy’-tuin, Zwolle – Hoveniersbedrijf Ed Bijker en Jacqueline Volker Lifestyle Adviseur

Deze verschillende inzendingen laten allemaal zien hoe divers tuinen professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden kunnen zijn: afhankelijk van de wens van de klant, de kwaliteit en stijl van de hovenier en de variatie aan hedendaagse tuintrends.

Stemperiode
Van donderdag 31 januari 10.00 uur tot en met donderdag 14 februari 2019 17.00 uur kunnen Facebookleden hun stem uitbrengen op de VHG facebookpagina ‘De Levende Tuin’. Daarop staan video-impressies van de genomineerde tuinen en Facebookers stemmen vervolgens via de app die aan deze pagina is gekoppeld. De deelnemer met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Mensen die stemmen en een foto uploaden van een tuin kunnen twee entreekaarten voor TuinIdee winnen, waar de prijsuitreiking plaatsvindt.