VHG en Stadswerk nemen Boominfodag over

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Branchevereniging VHG en Vereniging Stadswerk Nederland nemen de naam en organisatie van de Boominfodag over. De afgelopen tien jaar werd deze dag georganiseerd van Jan Willem de Groot. Hij blijft betrokken bij de Boominfodag, onder andere bij het samenstellen van het programma.

BoominfodagTijdens de Boominfodag staan bomen in de publieke ruimte centraal. Wetenschappelijke en praktische kennis komen hierbij samen. Gemeenten, boombeheerders, onderzoekers en andere boomspecialisten ontmoeten elkaar en delen kennis en ervaring.

Verbinding markt en overheid

Het overnemen van de Boominfodag door VHG en Stadswerk past in een bredere ontwikkeling waarbij de beide verenigingen markt en overheid aan elkaar willen verbinden. Andere voorbeelden hiervan zijn i-Tree NL en het Oogst-fonds. VHG-directeur Egbert Roozen: “De maatschappelijke uitdagingen op het gebied van gezondheid, klimaat en biodiversiteit in de openbare ruimte zijn groot. Dit vraagt om innovatieve en creatieve oplossingen. De Boominfodag is een centrale plaats waar kennis in de breedte gedeeld kan worden en de ontwikkeling van innovaties wordt gestimuleerd.”

Maarten Loeffen, directeur vereniging Stadswerk Nederland: “Het is prachtig dat VHG en Stadswerk samen de waardevolle Boominfodag continueren en verder gaan verrijken.”

Boominfodag 2019

Datum en locatie van de Boominfodag 2019 worden voor het einde van dit jaar bekendgemaakt. De komende tijd gaan VHG en Stadswerk samen met een aantal betrokkenen van gemeenten en bedrijfsleven nadenken over de inhoud en vorm van de Boominfodag. Meer informatie: www.boominfodag.nl