Volledig circulaire stabilisatie

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Als uitbreiding op het huidige duurzame programma introduceert Bera op de Groene Sector Vakbeurs twee nieuwe producten voor de stabilisatie van zand, grond, gras en voor de paardenpaddock.

De ‘grasplaten’ vormen een bekende toepassing voor groene parkeerplaatsen en de noodwegen bij gebouwen die toegankelijk dienen te zijn voor de brandweer. “Ook bij paddocks is er behoefte aan een drainerende en stabiele ondergrond voor het comfort en vooral de veiligheid van het paard”, aldus managing director Rob Addink.

Veilig

Bera Grass Fix Eco+ is een modulaire plaat met antislipnokjes. De volledig waterdoorlatende plaat bevordert de groei van gras en is eenvoudig op maat te zagen rondom obstakels als bomen, struiken en hekwerken. Dankzij ankers en onderlinge verbindingshaken is extra stabiliteit gewaarborgd. De Bera EquestFix is speciaal ontwikkeld voor gebruik in de paardenpaddock. Beide producten hebben een unieke interlock die niet automatisch kan openen: dit zorgt voor extra stabiliteit en veiligheid.

Duurzaam

Bijzonder is vooral dat de nieuwe producten volledig circulair zijn, stelt Addink. “Het begint bij het inzamelen en scheiden van huishoudelijk plasticafval voor de grondstoffen. De productie is, net als bij andere Bera-producten, duurzaam dankzij het gebruik van alternatieve energiebronnen. Na gebruik is het product ook weer 100 procent recyclebaar. Tot slot vinden we bij Bera sociaal maatschappelijk ondernemen essentieel. Meer dan 60 procent van de werknemers heeft arbeidsbeperkingen; zij draaien echter volledig mee in het productieproces.”

Bera op de beurs

Bera ontwikkelt, produceert en distribueert duurzame producten voor tuinen, landschap en openbaar groen. Het bedrijf is te vinden op standnummer 218.