‘We willen altijd wat aparts laten zien’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

VeluwePlant heeft voor elke productgroep een specialist op de 7 ha grote cash & carry in Lunteren. Ieder kwartaal geeft een van de medewerkers de Hoveniersvak-lezer een andere kijk op groen! aan het woord is Leen Konijn.

VeluwePlant

Leen Konijn.

“Het is en blijft een uithoek, Hardenberg. Ik ben altijd weer blij dat de mensen de moeite nemen om er naartoe te rijden. De meesten maken er een dagje uit van. Het is dan ook de perfecte beursperiode, mensen zitten nog een soort van in vakantiemodus en zijn relaxed. Voor de meeste bezoekers en exposanten is het   netwerken in een goede sfeer met een hapje of drankje op elke hoek.

Wij willen de bezoekers graag iets bijzonders laten zien op onze stand. Naast mooie maar bekende planten, proberen we toch altijd iets aparts mee te nemen. Iets dat een beetje gek is. Met de zoektocht naar zoiets zijn we toch gauw een halfjaar zoet en iedere medewerker houdt de ogen open. Dit jaar hadden we als eyecatcher een Quercus suber gevonden, een prachtige solitair. Eenmaal bij ons in Lunteren aangekomen trok hij direct de aandacht. Een klant zag hem en nam hem gelijk mee! Weg eyecatcher!

Wat het deze keer gaat worden weet ik nog niet; dat is best een beetje spannend gezien het feit dat we al in de staart van november zitten. Maar het komt vast goed, we vinden het gewoon leuk om iets te laten zien dat nog niet eerder te zien geweest is. We gaan voor het woweffect! Ooit heb ik eens de hele inhoud van de stand verkocht. Dat is leuk, want het gaat toch snel om een waarde van zo’n € 30.000. Maar het is nooit ons doel.

De Groene Sector Vakbeurs is wat mij betreft de enige beurs waar mensen ontspannen rondlopen en waar, ondanks het formaat van de beursvloer, toch veel te zien is. Ben je niet in Hardenberg geweest, dan ben je niet alleen een goede beurs maar ook onze mooie stand misgelopen.”

Hèlen Knoppert