WeedControl uit Waalwijk, de specialist in gifvrije onkruidbestrijding, introduceert een nieuwe volledig elektrisch werkende werktuigendrager en de hetelucht E-Variator-onkruidbestrijder – duurzame en branche-unieke oplossingen. Op De Groene Sector Vakbeurs vinden de introducties voor de Nederlandse markt plaats."/>

Weedcontrol: de stille alleskunners

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

WeedControl uit Waalwijk, de specialist in gifvrije onkruidbestrijding, introduceert een nieuwe volledig elektrisch werkende werktuigendrager en de hetelucht E-Variator-onkruidbestrijder – duurzame en branche-unieke oplossingen. Op De Groene Sector Vakbeurs vinden de introducties voor de Nederlandse markt plaats.

WeedControl AlltrecHet paradepaardje van WeedControl is de Air Variator-onkruidbestrijder, die onkruid door middel van heteluchtcirculatie bestrijdt. “Omdat stiller en schoner werken steeds belangrijker wordt, hebben we dit type doorontwikkeld naar een volledig elektrische variant: de hetelucht E-Variator”, aldus Bert van Loon van WeedControl.

Geen CO2-uitstoot

Daarnaast ontwikkelde FPS-Electric samen met WeedControl een breed toepasbare werktuigdrager. “De AllTrec is zo ontworpen dat hij gecombineerd kan worden met verschillende werktuigen; de onkruidbestrijder is er daar slechts één van. Ook een combi met bijvoorbeeld een veegunit, borstel of maaidek is mogelijk. Het voertuig is stil, makkelijk in gebruik en uiterst wendbaar. En uniek is dat de focus in alle opzichten op elektrisch ligt; niet alleen de verbrandingsmotor is vervangen voor een accupakket, er worden – op de hefinrichting na – geen hydraulieksystemen gebruikt. De AllTrec-werktuigdrager heeft geen CO2-uitstoot, is geluidsarm en zorgt voor lage verbruiks- en onderhoudskosten. Deze mooie innovatie maakt het werken nog prettiger voor gebruiker én leefomgeving.”

Op de beurs
De AllTrec is te vinden bij WeedControl op stand 642.