Zes genomineerden Tuin van het Jaar 2019

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

De vakjury van de landelijke competitie Tuin van het Jaar (TvhJ) heeft zes tuinen genomineerd voor de wedstrijd TvhJ 2019. Deze tuinen maken allemaal kans op dé titel Tuin van het Jaar 2019. Om de nominaties onder een breed publiek bekend te maken start in januari het stemmen door het grote publiek dat zo bepaalt welke inzending de Publieksprijs wint.

Om tot nominaties te komen bezocht de vakjury de in de voorronde geselecteerde tuinen. Dit zijn:

  • Relax-terrastuin, Den Haag, Paul Casteleijn Hoveniers
  • Eclectische ingetogen villatuin, Valkenswaard, Somers Tuinen
  • Weelderige vijvertuin, Nuenen, Fons Linders Tuinmeesters
  • Geboetseerde bostuin, Bilthoven, Hendriks Hoveniers
  • Verenigde voortuinen in stijl, Rhenen, De Lingebrug
  • ‘Citycandy’-tuin, Zwolle, Hoveniersbedrijf Ed Bijker

Deze sterk verschillende inzendingen laten allemaal zien hoe divers tuinen professioneel ontworpen, aangelegd en onderhouden kunnen zijn: afhankelijk van de wens van de klant, de kwaliteit en stijl van de hovenier en de variatie aan hedendaagse tuintrends.

Vakjury

De Tuin van het Jaar-vakjury heeft de zes tuinen beoordeeld op de volgende vooraf vastgestelde aspecten ontwerp, vakmanschap, de toegepaste beplanting, de verhouding groen en niet-levende materialen en de uitwerking van de oorspronkelijke opdracht. Ook de inzet van creativiteit, innovatie, duurzaamheid en ondernemerschap in het gehele proces heeft de jury meegenomen. In februari wordt tijdens TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch de winnaar van de Tuin van het Jaar 2019 bekendgemaakt.

Publieksprijs

De vakjury kiest dé winnaar van De Tuin van het Jaar 2019-competitie. Daarnaast start vanaf   januari de verkiezing voor de publieksprijs. Van elke tuin zijn foto’s en een filmimpressie gemaakt, zodat iedereen een stem kan uitbrengen op een favoriete tuin. De inzending met de meeste stemmen krijgt de Publieksprijs.