‘Droogkast met een laag energieverbruik’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

In weer en wind buiten werken betekent vaak ook een nat pak halen. Niets zo vervelend dan de ochtend erna die klamme jas en schoenen weer aan te moeten! Gelukkig hoeft dat niet meer: Koltec Drytech is importeur van Wintersteiger Drytech en levert een reeks professionele droogsystemen, zoals de Combi Compact 8. In deze handige droogkast wordt alle bedrijfskleding hygiënisch gedroogd en gelucht.

Koltec DrytechDe Combi Compact 8 is een ruime droogkast waar de uitrusting van ongeveer acht personen in past. Wim Troost namens Koltec Drytech: “Door het circuleren van iets verwarmde lucht in de kast wordt het vocht in kleding en schoenen binnen twee uur afgevoerd. Het energieverbruik is slechts 1.700 watt, waardoor de kast aangesloten kan worden op een normaal stopcontact.”

Ruimtebesparend

Volgens Troost verdient de droogkast zichzelf terug. “Als je kunt zorgen dat je mensen ’s ochtends met droge kleding en schoenen de deur uitgaan, komt dat de productiviteit ten goede. Daarnaast neemt de kans op een flinke verkoudheid, en dus ziekteverzuim, af.” De kast is 120 cm breed, 75 cm diep en 2 meter hoog. “Onze ervaring is dat deze geen extra ruimte inneemt, maar juist ruimte bespaart. Iedereen weet hoe het gaat: als een team na een dag werken in de regen op de zaak terugkomt, staat en hangt de bedrijfskleding vaak overal en nergens. De een hangt zijn jas over een stoel, de ander zet zijn schoenen onder de verwarming. Met deze droogkast is alle bedrijfskleding netjes opgeborgen terwijl deze droogt!”

Beursaanbieding

De Combi Compact 8 is voorzien van een ozonlamp: deze zorgt ervoor dat bacteriën gereduceerd worden en dat de stank van natte kleding en schoenen geheel verdwijnt. Beursbezoekers kunnen de droogkast op stand 319 in werking zien. Bij de aankoop van een droogkast geeft Koltec Drytech alleen tijdens de beurs een fles Johnny Walker whisky van 3 liter cadeau.