Husqvarna: ’Groenprofessional kan makkelijker gaan werken’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Wil je als groenprofessional écht de allernieuwste producten zien? Kom dan zeker naar de stand van Husqvarna: dit merk pakt groots uit op de Groene Sector Vakbeurs, en noemt zichzelf niet voor niets de innovatiekampioen van de beurs!

Tijdens de beurs in Hardenberg worden twee Innovatie Awards uitgereikt. Husqvarna heeft voor deze prestigieuze prijs maar liefst twee innovaties aangemeld, die ook op de beurs worden gedemonstreerd: de Epos – een robotmaaier zonder begrenzingslus – en de 535i RX(T), een bosmaaier op accu met de kracht van 35 cc.

Husqvarna: ‘het Nieuwe Maaien’

Husqvarna presenteert met de Epos een belangrijke vernieuwing op het gebied van ‘het Nieuwe Maaien’. Met Husqvarna Epos kunnen maaimachines zonder begrenzingslus met een extreem hoge precisie van 2 centimeter maaien. Dankzij de combinatie van bestaande gps-satellietnavigatie en een Husqvarna-basisstation wordt (bekende) onnauwkeurigheid van gps gecorrigeerd. De begrenzing van het te maaien gebied wordt nu virtueel ingevoerd met een tablet of smartphone. Dit maakt het mogelijk om steeds gebieden toe te voegen of (tijdelijk) uit te sluiten. Door de ontbrekende begrenzingsdraad hoeft daar bij het beluchten van het gras of bijvoorbeeld het plaatsen en weghalen van bomen geen rekening meer mee te worden gehouden.

husqvarna groene sector vakbeursHogere productiviteit bij bosmaaien

De experts van Husqvarna weten dat groenverzorgers intensief gebruikmaken van bosmaaiers. Daarom introduceert het merk tijdens De Groene Sector Vakbeurs twee krachtige bosmaaiers op accu: de 535i RX en de 535i RXT. Deze nieuwe modellen zijn net zo krachtig als de 35 cc-benzinemodellen. Ze bieden de gebruiker een hogere productiviteit zonder uitstoot én met aanzienlijk minder lawaai. De motor met hoog koppel, een superieur antitrillingsysteem en nieuw bedieningspaneel op de handgreep, zorgt ervoor dat een hovenier met deze bosmaaier uiterst comfortabel en dus ook efficiënter kan werken. De nieuwe bosmaaiers zijn ook aan te sluiten op een Husqvarna-accubackpack, zodat er voldoende vermogen is voor een complete dag comfortabel maaien.

Nog meer noviteiten

Naast deze twee topproducten demonstreert de fabrikant nog veel meer noviteiten op De Groene Sector Vakbeurs. Denk bijvoorbeeld aan de A850-knipschijf of -‘reciprocator’, die te gebruiken is aan de Husqvarna-combimachines op accu of brandstof. Ook nieuw is de telescopische heggenschaar 520i HT en de LC 547-i en LC 55iIV-gazonmaaiers op accu. Sommige innovaties zijn nog dermate nieuw,  dat ze tijdens De Groene Sector Vakbeurs nog niet te zien zijn, maar de Husqvarna-experts kunnen er wel alles over vertellen. Denk bijvoorbeeld aan het nieuwe autonome maaisysteem, de Autonomous en de P 535HX. De hybridetechnologie in deze frontmaaier zorgt dat de CO2-voetafdruk aanzienlijk kleiner is dan bij een frontmaaier op alleen diesel. Deze frontmaaier is ontworpen met het oog op topresultaten in het onderhoud van grote grasgebieden.

De Groene Sector Vakbeurs

Husqvarna is op de beurs te vinden op standnummer 408.