Iveco Daily: veilig, duurzaam en kostenbesparend

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

De Iveco Daily is het ideale bedrijfsvoertuig voor groenprofessionals. Dankzij het grote laadvermogen met de krachtige voorwielophanging is deze bestelwagen perfect voor iedere missie. Achter het functionele design gaat de ideale werkomgeving voor hoveniers schuil, die dankzij de nieuwste innovaties energiezuinig én veilig de weg op gaan.

Iveco weet als geen ander dat niet alleen winstgevendheid, maar ook duurzaamheid en veiligheid essentieel zijn. De Daily Hi-Matic Natural Power is de eerste bestelwagen op aardgas met een 8-traps automatische transmissie. Dit komt de veiligheid ten goede, aangezien de bestuurder zijn aandacht nog meer bij het verkeer kan houden. Met de introductie van een complete reeks geavanceerde rijassistentiesystemen – zoals Advanced Emergency Braking System (AEBS), Proactive Lane Keeping Assist, Crosswind Assist en City Brake PRO – zet de nieuwe Daily nog meer stappen op weg naar veilig en autonoom rijden.

Iveco Daily: lage brandstofkosten

De Daily Hi-Matic zorgt voor ongekend lage brandstofkosten. Rekening houdend met de veel lagere cng-prijs aan de pomp, kunnen hoveniers tot 35 procent besparen ten opzichte van diesel. Verder is ook aan het verlagen van de CO2-uitstoot gedacht bij de ontwikkeling van de Daily. Gekoppeld aan de Hi-Matictransmissie reduceert de Natural Power-motor – onder reële rijomstandigheden in een stedelijke omgeving – de CO2-emissie met 5 procent ten opzichte van diesel. Bij gebruik van biomethaan kan deze reductie echter oplopen tot wel 95 procent. Dit komt neer op een emissie van bijna nul.

Twee motoren

Als enige voertuig in zijn segment biedt de nieuwe Daily twee motoren voor de beste prestaties. De 2.3-liter F1A-motor is nu verkrijgbaar in zowel lichte als zware uitvoering met een vermogen van 116 tot 156 pk. Bij de 3.0-liter zware F1Cmotor is er de keuze uit drie uitvoeringen, variërend van 160 tot 210 pk, evenals een Natural Power-aardgasversie.

Superieure rijervaring

De Daily MY19 heeft ten opzichte van zijn voorganger – de Daily MY16 – onder meer een nieuwe grille, voorbumper in drie delen met rondom ledverlichting, aluminium wielen en een multifunctioneel stuurwiel. Ook de Connectivity Box is een belangrijke meerwaarde van het nieuwe model; ondernemers kunnen hun Daily maximaal inzetbaar houden met hulp van diagnose op afstand, proactief onderhoud en geoptimaliseerde serviceplanning. De bestelwagen kenmerkt zich door een superieure rijervaring. De chauffeur zal direct de 70 procent lichtere besturing opmerken die direct en uiterst nauwkeurig reageert dankzij de nieuwe elektrische stuurbekrachtiging met City-modus. Tegelijkertijd zorgen de ledkoplampen voor 15 procent meer zicht en betere waarneming van obstakels. Tot slot is de nieuwe Daily uitgerust met een gebruiksvriendelijk infotainmentsysteem van de nieuwste generatie, met onder meer rijstijlanalyse, spraakherkenning en weergave van het beeld van de achteruitrijcamera. Apple CarPlay en Android Auto maken het mogelijk een smartphone met het systeem te integreren, waarna apps ook via het scherm in het dashboard toegankelijk zijn. Dat is niet alleen prettig voor de chauffeur, het zorgt ook voor meer efficiëntie in de ritten van en naar klanten.

De Groene Sector Vakbeurs

Iveco is op De Groene Sector Vakbeurs te vinden op standnummer 531. Hier kan de bezoeker kennismaken met de Iveco Daily.