‘Makkelijker werken met Maaikaart en Maaiapp’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Nieuwland Geo-informatie introduceert de Maaikaart en Maaiapp. Deze communicatiemiddelen moeten de uittvoering van het werk in bermen en op taluds vergemakkelijken.

Nieuwland Geo-informatie toont de mogelijkheden van de Maaikaart en Maaiapp op De Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg (15, 16 en 17 januari 2019). De Maaiapp en Maaikaart zorgen er volgens Nieuwland voor dat de werkcommunicatie veel eenvoudiger wordt en vooral ook veel duidelijker is.

Maaikaart en Maaiapp

Op de Maaikaart plant de werkvoorbereider alle dagelijkse werkzaamheden op een kaart en deelt de werkzaamheden in voor zijn medewerkers en het te gebruiken materieel. De Maaikaart die hij op een computer invult, is door de medewerkers te zien in de Maaiapp.

Communicatie

Nieuwland Geo-informatie Maaikaart MaaiappEen medewerker kijkt ’s ochtends in de Maaiapp, weet wat hij moet gaan doen, waar hij moet zijn en waar hij op moet letten. Zelf kan hij de app gebruiken om zijn uitgevoerde werk in de kaart gereed te melden en eventueel een opmerking plaatsen of een melding doen. Op kantoor kan men de vordering van de werkzaamheden volgen en eventueel een opdrachtgever op de hoogte stellen als bepaalde werkzaamheden niet uit te voeren zijn.

De medewerkers communiceren via de Maaiapp met elkaar door elkaar te wijzen op bepaalde zaken (bijvoorbeeld weg opengebroken) of te melden waar de maaihoopjes liggen (voor de knijperkar).

Geen toeters en bellen

De Maaiapp is opgezet vanuit het principe ‘keep it simple’: geen toeters en bellen maar praktisch in gebruik op locatie. Volgens Nieuwland kan ook de grootste digibeet ermee overweg kan en in korte tijd zelf nieuwe mogelijkheden bedenken om de app te gebruiken.