Nieuwe 3038E Compacttrekker van John Deere: ‘Extra vermogen is nooit weg’

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Goed gereedschap is het halve werk. De robuuste machines en trekkers van John Deere bieden ieder groenbedrijf een betrouwbare basis. Dominic Horst, mede-eigenaar van Camping International in Renesse, zweert daarom – wat betreft het groenonderhoud op zijn terrein – bij materieel van John Deere. Onlangs schafte hij de nieuwe 3038E Compacttrekker aan.

Met een terrein van ruim 6,5 ha zijn de machines van John Deere onmisbaar voor Dominic Horst en zijn broer. Samen runnen zij Camping International in Renesse. “We doen al het groenonderhoud in principe zelf”, vertelt Horst. “Alleen als er echt veel werk is of wanneer we te maken hebben met tijdsdruk, schakelen we hulp in van buitenaf en springt een hovenier uit de buurt bij.”
Al zeker vijftien jaar worden op de camping machines van John Deere ingezet. Naar volle tevredenheid. “We zullen hier niet meer snel vanaf stappen. Ook omdat de dealer in onze regio een fantastische service biedt; we hebben daar eigenlijk alleen maar goede ervaringen mee. De machines hebben weinig storingen, maar mocht er iets zijn, dan worden we snel en goed geholpen.”

Machinepark

Het machinepark van de camping bestaat uit een elektrische gator van John Deere, twee John Deere-maaiers en twee Compacttrekkers: de 3045 en de 3036E. Dit laatste exemplaar werd onlangs vervangen voor de nieuwste 3038E. “De twee Compacttrekkers zijn ideaal voor ons: we doen er al het groenwerk mee. Zo strooien we er kunstmest mee en gebruiken we ze voor het verticuteren en beluchten van de grond. Ook voor het vervoer van de caravans over de camping kunnen we hier prima mee uit de voeten”, aldus de campingeigenaar.

Extra vermogen

De 3038E Compacttrekker bevalt Horst tot dusver goed. “Het nieuwe type is iets zwaarder geworden qua motorvermogen. Extra vermogen is nooit weg; bij wat zwaarder werk kan het goed van pas komen. Daarnaast is de bediening vernieuwd, ook dat is een vooruitgang ten opzichte van het vorige type.”
Horst noemt de prijs-kwaliteitverhouding van de John Deere-machines goed. “Het vergt altijd een investering, maar de financial lease-optie van John Deere is heel aantrekkelijk; het is een mooie regeling voor ons om op deze manier weer nieuw te kunnen rijden.”

3038E Multifunctionele Compacttrekker: behendige performer

Hydrostatische transmissie twee versnellingen/twee pedalen automatisch
Trekvermogen: 2.500 kg
Power Assisted Steering System
Kleine draaicirkel
Goede ergonomie
Eenvoudig te heffen motorkap met standaard dubbele gasgevulde hefstutten
Driepuntshefinrichting van categorie 1
Betrouwbare turbomotor met directe brandstofinjectie voor lager brandstofgebruik. Deze verbetert starten bij lage temperaturen
37,1 pk bij 2.600 tpm
Gewicht: 1.053 kg
Achteraftakas
Optioneel: vaste voorlader