Organische bemestingslijn in de pijplijn

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Meststoffenfabrikant DCM werkt voortdurend aan uitbreiding en vernieuwing van zijn productlijn. Het kan dan ook niet anders dan dat de onderneming ook op de Groene Sector Vakbeurs verrast met een aantal noviteiten.

DCMNieuw binnen de productlijn van DCM is Redu BAC in een 5-literverpakking. “Tot nu was dit product alleen verkrijgbaar in een 25-litercan; dat is veelal iets te veel voor de hovenier. Speciaal voor deze doelgroep hebben we daarom een kleine verpakking gemaakt”, aldus Peter Laan, sales directeur Professional Market.

DCM Redu BAC is een vloeibaar extract van plantaardig materiaal. “Het is biologisch en wordt gebruikt om schadelijke zouten zoals chloor en natrium te neutraliseren. Te veel zout kan in het ergste geval leiden tot wortelverbranding, maar geeft sowieso een minder goede groei omdat de wortels moeilijker de voeding uit de bodem kunnen opnemen. Het middel is eenvoudig toe te passen door dit op te lossen in water en over de plekken te gieten waar de zoutconcentraties te hoog zijn.”

‘Wetting agent’

Daarnaast is het bestaande product DCM Intro nu ook in een kleinere verpakking van 1 liter verkrijgbaar. Laan: “Dit is een ‘wetting agent’ – een middel dat ervoor zorgt dat hydrofobe (waterafstotende) grond weer hydrofiel wordt en gemakkelijker water opneemt. Vooral door de droogte van de afgelopen zomer zien we een sterke toename in de vraag naar een dergelijk product!”

Toenemende vraag

Tot slot komt DCM volgend jaar met twee volledig organische meststoffen voor de hovenier. “Hiermee komen we tegemoet aan de behoefte van hoveniers, die steeds meer vragen steeds naar een volledig organische bemestingslijn.”

Op de beurs

Op De Groene Sector Vakbeurs is DCM te vinden op stand 529.