"/>

WeedMaster eM bestrijdt onkruid elektrisch

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Het bedrijf Waterkracht introduceert tijdens de beurs GroenTechniek Holland de WeedMaster eM, haar eerste model voor elektrische onkruidbestrijding. Dit apparaat kan volgens Waterkracht een volle dag elektrisch en milieuvriendelijk onkruid bestrijden. 

WeedMaster-eMWaterkracht laat weten dat zijn nieuwe product geluidsarm is en – als enige in zijn soort – standaard is voorzien van een high-end li-ionaccupakket. Hierdoor kan machine worden ingezet voor circa zes uur onkruidbestrijding. De elektrisch aangedreven machine, die een zeer lage uitstoot heeft, bouwt voort op de kokendwatertechniek en vernietigt de celstructuur van het onkruid, meldt Waterkracht. Het nieuwe apparaat is ook inzetbaar als hogedrukreiniger. 

WeedMaster op elektrisch voertuig

De WeedMaster eM, die vanaf het voorjaar van 2020 verkrijgbaar is, kan op elk willekeurig voertuig worden opgebouwd en wordt op GroenTechniek Holland gecombineerd met de Alke ATX 340ED. Dit is een elektrisch voertuig met een vierpersoonscabine en een actieradius van 150 kilometer. De Alke ATX 340 ED is voorzien van een automatische versnelling en een laadvermogen van 1.600 kg. Hierdoor blijft er, naast het onkruidbestrijdingsapparaat en een watertank van 500 liter, nog voldoende laadvermogen over om bijvoorbeeld tuingereedschap mee te nemen.