Vier teams in Nationale Wedstrijd Tuinaanleg

‹ Terug naar overzicht
z Geplaatst op:

Vier teams van jonge hoveniers strijden van 21 februari tot en met 23 februari om de titel Nederlands Kampioen Tuinaanleg 2019. De wedstrijd, die plaatsvindt tijdens de beurs TuinIdee in ‘s-Hertogenbosch, wordt een sportieve strijd om de hoogste eer in het vak. De finalisten zijn inmiddels bekend.

De volgende teams nemen deel aan Nationale Wedstrijd Tuinaanleg 2019: Aeres MBO (Emmeloord), Wellantcollege (Houten, 2 teams) en Prinsentuin College (Breda).

Hoog niveau

Tijdens deze wedstrijd leggen de deelnemende scholieren een tuin aan van 5 x 5 meter, binnen een tijdsbestek van twintig uur. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. De deelnemers moeten het ontwerp goed en netjes uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Ook worden de teams beoordeeld op zaken als planning, communicatie en samenwerking. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst is ook groot: volgens de organisatie biedt de wedstrijd de deelnemers een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft hun loopbaan en vakmanschap een enorme impuls. Bovendien kan het deelnemende team extra pr en promotie genereren voor de school en de opleiding.

Winnaars

Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de deelnemers te komen aanmoedigen. Op zaterdag 23 februari omstreeks 16.00 uur maakt de jury de winnaars bekend. Het winnende team neemt deel aan het evenement WorldSkills 2019 van 22 tot en met 27 augustus 2019 in Kazan, Rusland.

Organisatie

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg wordt jaarlijks georganiseerd door Branchevereniging VHG in samenwerking met de Agrarische Opleidingscentra. FNV Agrarisch Groen, CNV Vakmensen, Colland, WorldSkills Netherlands maken deze wedstrijden mede mogelijk en dragen deze een warm hart toe. De wedstrijden hebben tot doel meer aandacht te vragen voor het hoveniersvak en jongeren te laten zien dat het vak van hovenier een veelzijdig en interessant beroep is.